Klub

ŽKK BNS logotip

ŽKK Brod na Savi

Stanka Vraza 2a, Slavonski Brod
Email: info@zkkbrodnasavi.hr
Mob: +385 98 713 606

Ženski košarkaški klub „BROD NA SAVI“ osnovan je u 10. rujna 2010. godine, kad želeći povećati kvalitetu i konkurenciju u gradu Slavonskom Brodu nekolicina članova osniva klub u kojem su osnovu činile 14 igračica kadetskog uzrasta zajedno s njihovim trenerom Draženom Rimarčukom, te dvoje trenera koji rade u školama košarke (Mirna Mikić i Damir Božić).

Osnovna djelatnost ŽKK Broda na Savi je poticanje i promicanje ženskog košarkaškog sporta te okupljanje djece i mladeži zainteresirane za organizirani rad i natjecanje u košarci. U 5 godina klub je uspio od B1 lige izboriti najviši rang seniorskog natjecanja – A1 Hrvatsku žensku košarkašku ligu gdje kao jedna od najmlađih ekipa predstavlja jedinu ekipu iz regije Slavonija.

Konstantan rad u mlađim dobnim kategorijama pokazuju i zapaženi rezultati. Kadetkinje su osvajanjem drugog mjesta postale viceprvakinje Hrvatske za 2015. godinu. Mlađe kadetkinje su osvajanjem prvog mjesta u Slavoniji i Baranji izborile nastup na državnoj poluzavršnici gdje osvajaju 3. mjesto što potvrđuje kvalitetan rad s djecom i mladima.

Do sada je klub bio i nositelji jednog projekta sufinanciran od strane EU Fondova (kao jedini sportski kolektiv u RH) – It Started With The Sport, a takve aktivnosti planiramo organizirati i tijekom sljedećih godina. Trenutno u klubu sudjeluje nešto manje od 100 djevojčica u raznim dobnim kategorijama uz vodstvo 3 trenera.

Dvorana Vijuš

Više informacija